De Long Tail, oftewel het nut van ‘oude’ content – Deel 1

Wat moet je met oude content? Oftewel: artikelen die maanden geleden geplaatst zijn en nog steeds op je (blog)site staan. Lekker laten staan! Waarom? Veel mensen denken dat een nieuw artikel na de eerste dag geen views meer krijgt. Niets is echter minder waar. Als je tenminste je SEO op orde hebt, want dan krijgt een artikel juist in de tijd na de eerste periode de meeste views. En dat is natuurlijk met dank aan Google. Dit zogenaamde Long Tail principe is voor mij de aanleiding om nog eens wat oude blogs die ik geschreven heb voor Platform Social Business onder de aandacht te brengen. De meeste blogs zijn ongeveer een jaar oud en daarmee zie je meteen hoe snel de ontwikkelingen in ons vak gaan. Dingen die we een jaar geleden bijna vol verbazing aankondigden zijn inmiddels gewoon geworden. Alleen daarom al leuk om ze eens terug te lezen. Vind ik dan…. Hierbij de eerste serie. De komende weken zal ik nog regelmatig een nieuwe serie plaatsen.

Geld overmaken kan ook met Snapchat
19-11-2014
Snel geld overmaken naar vrienden kan straks ook met Snapchat. Gebruikers hoeven alleen maar een chatsessie met een vriend te starten, een bedrag in te tikken en op verzenden te drukken. Dit lijkt leuk maar we vragen ons wel af hoe vaak het voorkomt dat je terwijl je met je vrienden aan het chatten bent, de behoefte hebt om snel geld over te maken. De tijd zal het ongetwijfeld uitwijzen… Lees verder…

Beam Messenger toont real time wat gesprekspartner typt
18-11-2014
Een Canadese startup heeft een nieuwe berichtenapp uitgebracht die gebruikers laat zien wat de gesprekspartner aan het typen is. Beam Messenger staat sinds begin deze maand in Google Play voor Android-toestellen. Binnenkort wordt een iOS-versie verwacht. Lees verder…

Youtube onthult Spotify concurrent
17-11-2014
YouTube komt met de betaalde muziekdienst Music Key. Vanaf deze week is de dienst op uitnodiging te gebruiken in de Verenigde Staten en enkele Europese landen, maar nog niet in Nederland. Met Music Key kunnen gebruikers zonder reclame muziekvideo’s in hogere kwaliteit afspelen of downloaden en kunnen ze muziek op de achtergrond draaien. Lees verder…

Ruim helft van de online aankopen in het eerste half jaar voor rekening iDeal
14-11-2014
Iets meer dan de helft (53%) van alle online aankopen die in de eerste helft van 2014 door Nederlandse consumenten zijn gedaan, wordt afgerekend met iDEAL. Het gebruik van betaalwijzen verschilt echter per branche en naar het device dat men gebruikt voor de online aankoop. Lees verder…

Ook Jumbo online
13-11-2014
Jumbo, de tweede supermarktketen in Nederland, heeft deze week haar webwinkel op Jumbo.com geopend. Klanten kunnen hun bestelling afhalen bij zogenaamde Pick Up Points, waarvan Jumbo er nog dit jaar enkele tientallen opent. Naast de webwinkel lanceert Jumbo binnenkort ook een app voor het eenvoudig online bestellen van boodschappen. Lees verder…

Geef een reactie